alice moritz

meubels op maat

alice moritz

Alice Moritz

Meubelmakster & Ontwerper, Amsterdam, The Netherlands


’Het meubelmaken spreekt al je vermogens aan: die van je handen, je hoofd en je hart.’ In ieder meubelstuk zit een deel van de persoonlijkheid van de klant en van de maker.

Ik ben meubelmaker en ontwerper. Na de afronding van mijn studie Europese studies aan de Universiteit van Amsterdam had ik een loopbaan in de IT-wereld. In 2010 ben ik daarmee gestopt en besloot ik meubelmaker te worden. Ik heb in 2013 de driejarige opleiding tot meubelmaker aan het hout- en meubileringscollege in Amsterdam afgerond met de bijbehorende stages en ik werk sindsdien als zelfstandige meubelmaker in een gedeelde werkplaats in Krommenie.

Ik houd van strakke, heldere vormen zonder onnodige details. Bij het ontwerp houd ik vanzelfsprekend rekening met de tekening van het hout. Ik ben perfectionistisch en werk nauwkeurig. Verbindingen die in een keer passen zitten vast, zijn sterk en zien er mooi uit. Bij voorkeur werk ik met verantwoord gekapte houtsoorten.

Werkwijze
Bij het ontwerpen voor klanten ontmoet ik de klant thuis om te spreken over de gewenste functie, vorm en uitstraling en om te kijken naar de omgeving waar het meubelstuk terecht komt. Vervolgens vertaal ik het idee via schetsen in een ontwerp en een voorstel voor te gebruiken materialen. Nadat de klant het ontwerp en de offerte heeft goedgekeurd, begin ik aan de uitvoering.